2013. aug. 11.

Paradicsomos burgonyakrémleves

A recept forrása: Alíz konyhája

fél kg krumpli
1 vöröshagyma
2 ek. paradicsompüré
2 leveskocka/ételízesítő
só, pirospaprika, petrezselyem
olaj
1 dl tejföl
cukor

A hagymát finomra vágom, és olajon megpirítom, majd ráteszem a paradicsompürét, és azzal is pirítom 1 percig, megszórom pirospaprikával, elkeverem és felöntöm 1,5 liter vízzel.

Ízesítem leveskockával vagy ételízesítővel, hozzáadom a kockára vágott krumplit. Puhára főzöm.

A tejfölt kikeverem egy kis forró levessel, majd visszaöntöm az egészet a fazékba. Botmixerrel pépesítem, pici cukrot adok hozzá, ha kicsit savanykás lenne. Egyszer kiforralom, és levesgyönggyel, pirított kenyérkockával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...