A recept forrása: Alíz konyhája
fél kg krumpli
1 vöröshagyma
2 ek. paradicsompüré
2 leveskocka/ételízesítő
só, pirospaprika, petrezselyem
olaj
1 dl tejföl
cukor
A hagymát finomra vágom, és olajon megpirítom, majd ráteszem a paradicsompürét, és azzal is pirítom 1 percig, megszórom pirospaprikával, elkeverem és felöntöm 1,5 liter vízzel.
Ízesítem leveskockával vagy ételízesítővel, hozzáadom a kockára vágott krumplit. Puhára főzöm.
A tejfölt kikeverem egy kis forró levessel, majd visszaöntöm az egészet a fazékba. Botmixerrel pépesítem, pici cukrot adok hozzá, ha kicsit savanykás lenne. Egyszer kiforralom, és levesgyönggyel, pirított kenyérkockával tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.