2013. aug. 17.

Fűszeres húsgombóc uborkaszósszal

A recept forrása: Alíz konyhája

a gombóchoz:
60 dkg darált hús
1 tojás
2 ek. tejföl
2 ek. zsemlemorzsa
1 cs. Gyros fűszerkeverék

a szószhoz:
1 közepes uborka
3 dl tejföl
2 g. fokhagyma


A darált húst összekeverem a fűszerkeverék 2/3-val, a tojással, tejföllel, zsemlemorzsával. Gombócokat gyúrok belőle. Sós vízben főzöm ki őket - a víz felforrásától számítva kb. 20 percig fő minden gombóc. 

A szószhoz az uborkát lereszelem, és kikeverem tejföllel, reszelt fokhagymával, és sóval. Felhasználásig a hűtőbe rakom.

Tálaláskor a gombócokat uborkaszósszal együtt kínálom. Aki igényli, készíthet hozzá külön köretet is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...