A recept forrása: Alíz konyhája
a gombóchoz:
60 dkg darált hús
1 tojás
2 ek. tejföl
2 ek. zsemlemorzsa
1 cs. Gyros fűszerkeverék
a szószhoz:
1 közepes uborka
3 dl tejföl
2 g. fokhagyma
só
A darált húst összekeverem a fűszerkeverék 2/3-val, a tojással, tejföllel, zsemlemorzsával. Gombócokat gyúrok belőle. Sós vízben főzöm ki őket - a víz felforrásától számítva kb. 20 percig fő minden gombóc.
A szószhoz az uborkát lereszelem, és kikeverem tejföllel, reszelt fokhagymával, és sóval. Felhasználásig a hűtőbe rakom.
Tálaláskor a gombócokat uborkaszósszal együtt kínálom. Aki igényli, készíthet hozzá külön köretet is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.