2013. aug. 25.

Foszlós perec


A recept forrása: Az otthon ízei

a tésztához:
2,5 csésze liszt
3/4 csésze tej
2 dkg élesztő
2 ek. olaj
3 ek. zsír
1 tojás
1 ek. cukor
1 tk. só

tojás a tészta bekenéséhez

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd meleg helyen 40 percig kelesztjük. Kelesztés után 8 részre osztjuk, és mindegyik részt kétfelé veszünk. Egyenként rudat sodrunk belőlük, és két-két darabot spirálszerűen összefonunk, majd a végüket összenyomjuk, hogy kör alakot kapjunk.

Alufóliával kibélelt tepsibe rakosgatjuk a pereceket, és még 10 percig pihentetjük - addig lekenjük tojással (köménnyel vagy egyéb maggal megszórhatjuk a tetejét). Előmelegített sütőbe kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük. 8 db lesz belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...