2013. aug. 25.
Foszlós perec
A recept forrása: Az otthon ízei
a tésztához:
2,5 csésze liszt
3/4 csésze tej
2 dkg élesztő
2 ek. olaj
3 ek. zsír
1 tojás
1 ek. cukor
1 tk. só
tojás a tészta bekenéséhez
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd meleg helyen 40 percig kelesztjük. Kelesztés után 8 részre osztjuk, és mindegyik részt kétfelé veszünk. Egyenként rudat sodrunk belőlük, és két-két darabot spirálszerűen összefonunk, majd a végüket összenyomjuk, hogy kör alakot kapjunk.
Alufóliával kibélelt tepsibe rakosgatjuk a pereceket, és még 10 percig pihentetjük - addig lekenjük tojással (köménnyel vagy egyéb maggal megszórhatjuk a tetejét). Előmelegített sütőbe kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük. 8 db lesz belőle.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.