2013. jan. 1.

Sárgaborsófőzelék

A sárgaborsót bő vízben felrakjuk babérlevéllel, vöröshagymával, fokhagymával, füstölt ízesítő kockával/Húsvarázzsal/füstölt húsos csonttal/börkével együtt főni. 

Amikor félig megpuhult és van otthon, hozzáadok egy kevés zöldséget - sárgarépa, fehérrépa, egyéb kockázva -, és puhára főzöm. Zöldség nélkül is finom.

Ha puha, botmixerrel az egészet leturmixolom - előtte kiveszem belőle a vöröshagymát, babérlevelet, börkét vagy csontot.

Rántást készítek:

Olajon lisztet pirítok, majd lehúzom a tűzről, belekeverek pirospaprikát, felöntöm hideg vízzel vagy hideg húslevessel. Csomómentesre keverem, a főzelékhez adom. Egyszer kiforralom. 

Utóízesítem az ételt.

Pörkölttel vagy más feltéttel vagy enélkül tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...