2013. jan. 7.

Amerikai palacsinta

40 dkg liszt
2 tojás
egy tasak sütőpor
egy ek. cukor
6 dl tej
egy tk. só
kevés olaj

(ha nagyon kell, akkor még a sütéshez is használhatunk olajat)

Az összes hozzávalót kimérem és csomómentesre keverem egy tálban. Egy palacsintasütőt vékonyan kikenek olajjal és kevés masszát öntök bele - egyszerre többet is lehet sütni. Tenyérnyi palacsintákat kapunk, melyek sülés közben szépen megduzzadnak és vastagabbak lesznek, mint a hagyományos. Barnásra sütöm a tetejét.

Tányérokra kiszedem és ízlés szerint tálalom.

Megjegyzés: Az én kedvenc ízesítőm hozzá a Cukorszirup: kevés vízben kristálycukort és egy tasak vaníliás cukrot teszel fel forrni, és amikor már habzik, lekapcsolom és ezzel öntözöm meg a kisült palacsintákat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...