2013. jan. 9.

Vadas

hússzeletek
sárgarépa, fehérrépa
egy kisebb fej vöröshagyma
olaj, babérlevél
1 ek. ecet, 1-2 ek. víz

kristálycukor, tejföl
mustár, bors

A zöldségeket karikára vágom. Egy kuktát előkészítek és olajat vagy zsírt öntök az aljára. Ráteszem a félkarikára vágott hagymát, a karikára vágott zöldségeket, a zöldségek tetejére pedig a hússzeleteket. Babérlevéllel ízesítem. Az ecetet és vizet ráöntöm. Lezárom a kuktát és amikor felforrt a tartalma, akkor leveszem takarékra és puhára párolom az ételt. Közben persze néha ránézek, hogyan puhul a hús és a répa.

Ha megpuhult minden, a babérlevelet és a hagymát kidobom, a levet lábasba szűröm, a húst félreteszem, a répákat pedig egy keverőtálba teszem és botmixerrel simára turmixolom.

A lábasba levő visszamaradt lébe kevés cukrot teszek és felforralom, majd ebbe rakom a leturmixolt zöldségeket. Vízzel hígítom, ha túl sűrű lenne. Tejföllel, mustárral, borssal ízesítem a mártást, majd ha kész, akkor visszarakom bele a hússzeleteket.

Zsemlegombóccal vagy spagettivel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...