2013. jan. 19.

Kelt tészta töltve (tekercs)

Szilveszterre készült ez a finom tekercs, melyet ízlés szerint tölthetünk bármivel.

a tésztához:
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
0,5 liter tej
pici cukor
1 ek. só
2 dl olaj

a töltelék:
tejföl
30 dkg reszelt sajt
0,5 kg reszelt sonka/párizsi

a tetejére:
felvert tojás

Az élesztőt felfuttatjuk kevés tejben, egy pici cukorral. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kinyújtjuk, majd megkenjük tejföllel és megszórjuk a töltelékkel.

Feltekerjük a tésztát, mintha bejglit készítenénk és tepsibe rakosgatjuk. Lekenjük a tetejét tojással és pirosra sütjük az előmelegített sütőben.

Megjegyzés: érdemes a tésztát kétfelé venni és úgy kinyújtani, hogy ne legyenek nagyok a tekercsek. A receptet a Küldd el a recepted újság 2011. áprilisi számából vettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...