2013. jan. 13.

Párolt vöröskáposzta

egy fej vöröskáposzta
egy fej vöröshagyma
olaj
ecet
kristálycukor


Felrakok egy fazékban vizet; amikor forr, belerakom a felcsíkozott káposztát. Közben egy fej vöröshagymát félkarikára vágok és olajon megfonnyasztom. (Kb. addig hagyom a forró vízben a káposztát, amíg a hagyma meg nem fonnyad az olajon) 

Amint a hagyma kész, rárakom a vöröskáposztát, öntök rá egy kevés ecetet, pici sót és puhára párolom. Még mielőtt lekapcsolnám a tűzről, megszórom cukorral és pár percig hagyom, hogy megolvadjon rajta.

Sült kacsa mellé kiváló köret!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...