2014. máj. 11.

Bukta

a tésztához:
70 dkg liszt
1 tojás
5 dkg kristálycukor
4 dkg margarin
1 kávéskanál só
3,5 dl tej
5 dkg élesztő
citromhéj

a töltelékhez:
sütésálló lekvár

a kenéshez:
2 tojássárga
2 ek. tej

1,5 dl langyos tejben feloldunk 1 tk. kristálycukrot, és megfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet, a tojást, a maradék cukrot + tejet, margarint, sót, citromhéjat, és a megkelt élesztőt tésztává dagasszuk - ha még kell, akkor pluszba lehet hozzáadni tejet. Ne legyen se túl kemény, se túl lágy a tészta. Meleg helyen háromszorosára kelesztjük, majd félbevágjuk.

Egyenként téglalappá nyújtjuk a tésztacipókat, majd felvagdossuk őket négyzetekre, középre egy-egy darab sütésálló lekvárt teszünk, és felcsavarjuk - a hajtás legyen alul, két oldalt pedig nyomjuk össze, nehogy kifolyjon a lekvár. 

Olajos tepsibe, szorosan egymás mellé rakosgatjuk őket, és kb. 15-20 percig kelesztjük. Közben lekenjük a tojássárgája + tej keverékével.

Előmelegített sütőbe pirosra sütjük őket, de vigyázzunk, nehogy az aljuk leégjen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...