2014. máj. 4.

Rigó Jancsi

5 tojásból kakaós piskóta

Elkészítése:
5 tojásfehérjét robotgéppel elkezdünk felverni, apránként hozzáadunk 5 ek. kristálycukrot, kemény habbá verjük. Ekkor egyenként lassú fokozaton beledolgozzuk a tojások sárgáját, végül fakanállal óvatosan 4 ek. liszt + 1 ek. holland kakaópor keverékét.

A kikevert masszát alufóliával bélelt tepsibe simítjuk, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A sütőből kivéve lehúzzuk róla a fóliát, és tálcára tesszük vagy visszahelyezzük a tepsibe, ahol majd betöltjük.

Kb. fél liter tejszínt kemény habbá verünk. Lehet használni hozzá habfixálót. A felvert tejszín 3/4 részébe holland kakaóport keverünk, a maradékot úgy hagyjuk.

A megsült piskótát kettévágjuk. Az egyik lapra a kakaóval ízesített tejszínt simítjuk, rá a maradék tejszínt. A piskóta másik felét olvasztott csokival bevonjuk, felkockázzuk, és a tejszínhabos krém tetejére rakosgatjuk, így vágjuk kockákra.

piskóta - kakaós tejszínhab - sima tejszínhab - csokival bevont piskóta

Tapasztalataim:
Azért kell a piskóta másik felét előre bevonni csokival, és felkockázni, mert különben ha rátennénk a tejszínes habra, akkor vágás közben összenyomnánk teljesen azt, és elcsúszna a sütemény. 

Egy másik verziónként az is lehetséges, ha a felvert tejszínhab egészéhez holland kakaóport adunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...