2014. máj. 13.

Carbonara spagetti (alapból)

1 tasak Coop Carbonara mártás
kb. 40 dkg spagetti
10-20 dkg sonka
3 dl tej
reszelt sajt
olaj, só

A tésztát forró sós-olajos vízben roppanósra főzöm. A sonkát felkockázom, olajon megpirítom, majd hozzáöntöm a tejet, a tasak tartalmát, és közepes lángon a forrástól számítva 2-3 perc alatt sűrűre főzöm.

A megfőtt tésztát leszűröm, majd tányérokba szedve a mártással nyakon öntve, reszelt sajttal megszórva tálalom. Akkor jó, ha kicsit tocsogós a tészta!

Tapasztalataim:
Majd egyszer megpróbálom elkészíteni alappor nélkül is, de mivel volt itthon egy tartalékban, így gyors vacsora gyanánt megfelelt. 

A 3 dl tejen kívül még öntöttem hozzá pluszba, de így is mártássűrűségű volt a szósz.

Parasztsonkát használtam hozzá, de az túl sósnak bizonyult, úgyhogy legközelebb mással próbálkozok. Igazán a szósz + spagetti volt benne a finom, a hús számomra mellékes volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...