2014. máj. 10.

Székelykáposzta

60 dkg sertéshús
1 kg savanyú káposzta
1-2 fej vöröshagyma
só, bors, fűszerek
Húsvarázs, pirospaprika
olaj, liszt, tejföl

A vöröshagymát apró kockára vágom, és olajon megpirítom. Ezután a tűzről lehúzva megszórom pirospaprikával, belerakom a kockázott húst, fűszerezem. Ha kell, pici vizet öntök alá.

A savanyú káposztát kimosom, kissé eldarabolom, hogy ne hosszú szálakba legyen az ételbe. Ha a hús félig megfőtt, hozzáadom a káposztát, és készre főzöm vele - közben fűszerezem. 

A végén pár ek. tejföl - pici víz - liszt csomómentesre kikevert keverékével behabarom, és egyszer kiforralom vele.

Kenyérrel fogyasztjuk ezt a nagyon laktató egytálételt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...