2013. júl. 25.

Egybesült karaj

Egy tepsit előkészítünk. A sütőt bekapcsoljuk. Zsírt olvasztunk. Fokhagymát pucolunk. Néhány szelet húsos szalonnát vágunk. 

A karajt minden oldalán bedörzsöljük sóval, borssal, zöldfűszer keverékkel. A hús tetején mélyedéseket szurkálunk be késsel, és fokhagymát tömködünk a lyukakba.
A szalonna szeleteket vizes fogpiszkálóval a karaj tetejére szurkáljuk egymás mellé, hogy befedje egészen. Áthelyezzük a tepsibe, kis vizet öntünk alá, majd betoljuk a sütőbe.

Hagyjuk sülni, időnként rápillantva. Amikor már úgy tűnik, hogy hamarosan készen lesz, a tepsiben levő zsiradékkal locsolgatjuk a hús tetejét, hogy megpiruljon ott is.

Amikor megpuhult, kivesszük a sütőből, és néhány percig állni hagyjuk, hogy a szaft megszívja magát a húsba. Ha azonnal felvágnánk, eltávozna belőle a lé, s azzal együtt az értékes szaft is.

Köretként főtt vagy sült krumplit, vegyes zöldséget, esetleg rizst tálaljunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...