2013. júl. 5.

Frankfurti leves

kelkáposzta
virsli
vöröshagyma
olaj, liszt, pirospaprika
tejföl
só, bors, kömény, fokhagyma
majoránna, egyéb fűszerek

Vöröshagymás rántást készítünk:
Olajon apróra vágott hagymát pirítok, megszórom liszttel, ezzel is pirítom egy kicsit (felhabzásig), lehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, felöntöm hideg vízzel, csomómentesre keverem.

A tűzre visszahúzva belerakom a csíkokra felvágott kelkáposztát. Sózom, köménnyel, fokhagymával ízesítem. Puhára főzöm - ez nem tart sokáig. Közben a virslit felkarikázom, és ha nagyon nagyok lennének, akkor félbe is vágom.

Amikor a káposzta puha, hozzáadom a virslit, és elkészítem a habarást:
Lisztet, vizet, tejfölt, és egy merőkanálnyi forró levest keverek ki csomómentesre, majd az egészet a fazék tartalmához adom. Egyszer kiforralom, és ha kell még, akkor fűszerezem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...