2013. júl. 19.

Magyaros cukorborsófőzelék

1 vöröshagyma
fél kg zöldborsó
liszt, olaj, pirospaprika
tejföl
só, bors, petrezselyem, egyéb fűszer

Hagymát pirítok zsiradékon, majd lehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, elkeverem, s felöntöm vízzel. Visszarakom a lángra a lábast, s beleöntök fél kg zöldborsót. Még annyi vízzel felöntöm amennyi ellepi, sózom, és puhulásig főzöm. 

Amikor megpuhult behabarom.

A habarás: 
Vizet, tejfölt, és lisztet keverek össze csomómentesen, adok hozzá a forró főzelékléből, majd összedolgozva a lábasba öntöm vissza. Kiforralom, közben még utóízesítem: só, bors, egyéb fűszer (petrezselyem). Ha nem lenne elég sűrű, akkor még liszt (étkezési keményítő) + víz kikeverésével korrigálom.

Tükörtojással, fehér kenyérrel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...