2013. júl. 8.

Firenzei csirkemáj

A recept forrása: süthetek-főzhetek

fél kg csirkemáj

2 vöröshagyma
1 konzerv gomba
1 kis konzerv paradicsompüré
450 g tejföl
majoránna, só, bors
fokhagyma
olaj

A hagymát félkarikára vágom, és pirítani kezdem olajon. Kis idő múlva hozzáadom a gombát, és együtt sütöm őket tovább. Amikor már jól összesültek, a csíkokra vágott csirkemáj következik. Fűszerezem: majoránna, fokhagyma, bors.


Ha a máj megpuhult, hozzáadom a paradicsompürét (a paradicsomtól pikáns íze lesz.), sózom, elkeverem, és pár perc múlva tejföllel is nyakon öntöm. Mielőtt még lekapcsolnám a tűzről, megkóstolom, és ízesítem, ha kell.


Körettel tálalom.

Tapasztalataim:
A májat sütés előtt majoránnával, fokhagymával, borssal befűszereztem, állni hagytam. Mivel jó szaftosan szeretjük, ezért egy nagy tejfölt tettem bele, így lehetett nyugodtan tunkolni is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...