2013. júl. 1.

Krumplis lángos

50 dkg liszt
25 dkg krumpli (főtt, áttört)
1 csapott tk. cukor
2 dl tej + amennyit még felvesz a tészta
15 g friss élesztő
csipet só

olaj
tejföl-sajt-fokhagyma

A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba lisztet mérünk ki, sóval, az áttört burgonyával együtt, majd a felfuttatott élesztőt hozzáadva alaposan kidolgozzuk a tésztát (lehet bele tejet rakni, ha megkívánja a massza).

45 percig meleg helyen kelesztjük, majd kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és pohár segítségével kis korongokat szaggassunk belőle. 10-20 percig pihentessük lisztes felületen a kiszúrt tésztácskákat, majd forró olajban, minden egyes darabot kicsit széthúzva egyesével süssünk meg serpenyőben.

Tejföllel, sajttal, fokhagymával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...