2013. júl. 3.

Lajos szelet

A recept forrása: Küldd el a recepted! újság

a tésztához:
40 dkg liszt
2 mokkáskanál. szódapor
10 dkg cukor
2 ek. méz
3 ek. kakaó
2 tojás
1 dl tej
5 dkg zsír

a krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
2 csomag puncspudingpor
30 dkg porcukor
30 dkg margarin
7,5 dl tej

Először a tésztát készítjük el: gőz felett összefőzzük a kakaót, a mézet, a tojásokat, a cukrot és a zsírt. Összekeverjük a szódabikarbónát a liszttel és a tejjel, majd jól összedolgozzuk a két masszát.

Négy cipóra osztjuk a tésztát, majd kisodorjuk mindegyiket. Egyenként lezsírozott tepsi hátulján előmelegített sütőbe megsütjük. Sütés előtt villával megszurkáljuk a lapokat, hogy ne legyenek hólyagosak. Félretesszük.

Elkészítjük a krémet. Habosra keverjük a porcukrot a margarinnal. Fél liter tejben megfőzzük a puncspudingot, a maradék tejben pedig a vaníliásat.

Amint kihűltek a pudingok, elosztjuk bennük a margarinos krémet: 40 dekát adunk a puncsoshoz, 20-at a vaníliáshoz. Habosra keverjük az egészet.

Megtöltjük a tésztalapokat: felül puncskrémmel, középen vaníliással. Porcukorral meghintve tálaljuk. (lap - puncsos krém fele - lap - vaníliás krém - lap - maradék puncsos krém - lap)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...