2013. júl. 21.

Magyaros zöldbabfőzelék

1 fej vöröshagyma
olaj, liszt, pirospaprika
fél kg fagyasztott zöldbab
paradicsom, zöldpaprika
babérlevél, só, bors, majoránna
tejföl

Hagymát pirítok zsiradékon, majd lehúzom a tűzről a lábast, meghintem pirospaprikával, gyorsan elkeverem, és felöntöm hideg vízzel. Hozzáadom a fagyasztott, friss, vagy konzerv zöldbabot, 1 paradicsomot, babérlevelet, fokhagymát, és ízlés szerint zöldpaprikát. Sózom. Puhulásig főzöm.

Elkészítem a habarást:
Vizet, tejfölt, és lisztet keverek ki csomómentesre. (Több lisztre van most szükség.) Ha megvan, akkor a főzelék levéből veszek ki egy merőkanálnyit, és a habarásba öntöm, jól eldolgozom, s együtt öntöm vissza az egészet a lábasba - közben keverem, nehogy csomós legyen. Kiforralom, utólag még ízesítem sóval, borssal, majoránnával, vagy más fűszerrel.

Forrón tálalom fehér kenyérrel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...