2013. júl. 29.

Mustáros csirkecomb

A recept forrása: Alíz konyhája

5 db csirkecomb/10 db csirkeszárny
2 ek. mustár
4 ek. kockázott vöröshagyma
6 ek. olaj
1 dl fehér bors (elhagyható)
só, bors
zsiradék a kenéshez

A csirkecombot előkészítés után kétfelé vágom, így 10 darabot kapunk belőle. Ha szárnyat használunk, akkor hagyhatjuk egészben. 

A páchoz összekeverem a mustárt, vöröshagymát, olajat, bort, fűszereket, és belerakom a húsokat. Egy tepsit alufóliával duplán kibélelek, megkenem zsiradékkal, ráhelyezem a pácolt húst, a megmaradt pácot rákenem/rácsurgatom, és alufóliával lefedve, előmelegített sütőbe tolom.

Teljes lángon sütöm kb. 10-15 percig lefedve, majd leveszem róla az alufóliát, és időnként megforgatva pirosra sütöm az egészet. Sült krumplival tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...