2013. júl. 20.

Zöldséges rizs

Sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét, zöldborsót, zöldbabot, vagy tetszés szerinti vegyes zöldséget, eldarabolva, sós vízben megfőzök ropogósra. Ha elkészült, akkor leszűröm, és félrerakom. A zöldségek levére szükség lesz!

A rizst megmosás, lecsepegtetés után forró olajon megpirítom, majd felöntöm kétszer annyi zöldséglével amennyi a rizs mennyisége volt. Egy vöröshagymát, pár gerezd fokhagymát, és sót adok hozzá. Felforrás után, lefedve takarékon főzöm addig, míg magába nem szívja az összes folyadékot.

Elkészülte után, egy nagy tálba szedem ki, és a félrerakott zöldségeket hozzátéve összekeverem az egészet.

Önmagában is nagyon tápláló étel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...