2013. júl. 22.

Szilvaleves

A friss, vagy fagyasztott szilvát egy fazékba rakom. Felöntöm vízzel, citromlével, csipet sót adok hozzá, fahéjat, szegfűszeget, és ízesítem cukorral. Forralásig főzöm.

Közben elkészítem a habarást: 
pici vízzel egy kis pohár natúr joghurtot (tejfölt), és lisztet keverek ki csomómentesre. Amikor a levesem felforrt, egy merőkanállal veszek ki belőle, és a habarásba öntöm, jól elkeverem, majd az egészet visszaöntöm a fazékba. Kiforralom, s ha kell még utóízesítem. (Le lehet turmixolni, aki úgy szereti.)

Hidegen-melegen egyaránt finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...