40 dkg liszt
2 tojás
egy tasak sütőpor
egy ek. cukor
6 dl tej
egy tk. só
kevés olaj
(ha nagyon kell, akkor még a sütéshez is használhatunk olajat)
Az összes hozzávalót kimérem és csomómentesre keverem egy tálban. Egy palacsintasütőt vékonyan kikenek olajjal és kevés masszát öntök bele - egyszerre többet is lehet sütni. Tenyérnyi palacsintákat kapunk, melyek sülés közben szépen megduzzadnak és vastagabbak lesznek, mint a hagyományos. Barnásra sütöm a tetejét.
Tányérokra kiszedem és ízlés szerint tálalom.
Megjegyzés: Az én kedvenc ízesítőm hozzá a Cukorszirup: kevés vízben kristálycukort és egy tasak vaníliás cukrot teszel fel forrni, és amikor már habzik, lekapcsolom és ezzel öntözöm meg a kisült palacsintákat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.