2013. jan. 24.

Hagymás rántotta

tojás
egy fej vöröshagyma
só, bors
olaj

A serpenyőt előkészítem, a vöröshagymát félkarikára vágom, sózom és borsozom. A tüzet meggyújtom, rárakom a teflonos edényt, kevés olajat öntök bele, s a hagymát megpirítom rajta.


Tetszés szerinti mennyiségű tojást felütök egy mély tálban, sózom, erősen borsozom (aki szereti) és kissé belekeverek. Amikor a hagyma megpirult, beleöntöm a serpenyőbe a tojásokat és megsütöm - közben kevergetem, hogy mindenhol érje a hő. 


Tányérra szedve vagy zsemlébe csomagolva tálalom.


Megjegyzés: a tojásokat nem muszáj felverni, a serpenyőbe is összekeverhetjük őket, és ha nem is sikerül teljesen, különleges látvány, ha az ételbe fehéres és sárgás színek váltakoznak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...