tojás
egy fej vöröshagyma
só, bors
olaj
A serpenyőt előkészítem, a vöröshagymát félkarikára vágom, sózom és borsozom. A tüzet meggyújtom, rárakom a teflonos edényt, kevés olajat öntök bele, s a hagymát megpirítom rajta.
Tetszés szerinti mennyiségű tojást felütök egy mély tálban, sózom, erősen borsozom (aki szereti) és kissé belekeverek. Amikor a hagyma megpirult, beleöntöm a serpenyőbe a tojásokat és megsütöm - közben kevergetem, hogy mindenhol érje a hő.
Tányérra szedve vagy zsemlébe csomagolva tálalom.
Megjegyzés: a tojásokat nem muszáj felverni, a serpenyőbe is összekeverhetjük őket, és ha nem is sikerül teljesen, különleges látvány, ha az ételbe fehéres és sárgás színek váltakoznak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.