fél-egész zellergumó felkockázva
pár szem krumpli felkockázva
só, bors
fokhagyma
a leveshez:
krumpli felkockázva
fűszerek
a rántáshoz:
vöröshagyma apróra vágva
olaj
pirospaprika
liszt
Az alaplével indítunk: A zellert és a krumplit felrakjuk hideg vízbe főni sóval, borssal, fokhagymával. Amikor már megpuhultak a zöldségek, leturmixoljuk őket botmixerrel. Kapunk egy krémleveshez hasonló levet.
Ekkor rakjuk bele a leveshez való krumplit és ízesítőket, illetve a leveshez még annyi vizet rakunk, amennyit szeretnénk készíteni. Puhulásig főzzük és a végén hagymás rántással berántjuk: Olajon megdinszteled a hagymát, meghinted liszttel, pirítod rajta, majd a tűzről lehúzva megszórod pirospaprikával. Hideg vízzel felöntve csomómentesre kevered és a meleg levesbe szűröd. Egyszer kiforralod, közben utóízesíted a levest.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.