2013. jan. 15.

Zelleres krumplileves

az alapléhez:
fél-egész zellergumó felkockázva
pár szem krumpli felkockázva
só, bors
fokhagyma

a leveshez:
krumpli felkockázva
fűszerek

a rántáshoz:
vöröshagyma apróra vágva
olaj
pirospaprika
liszt

Az alaplével indítunk: A zellert és a krumplit felrakjuk hideg vízbe főni sóval, borssal, fokhagymával. Amikor már megpuhultak a zöldségek, leturmixoljuk őket botmixerrel. Kapunk egy krémleveshez hasonló levet.

Ekkor rakjuk bele a leveshez való krumplit és ízesítőket, illetve a leveshez még annyi vizet rakunk, amennyit szeretnénk készíteni. Puhulásig főzzük és a végén hagymás rántással berántjuk: Olajon megdinszteled a hagymát, meghinted liszttel, pirítod rajta, majd a tűzről lehúzva megszórod pirospaprikával. Hideg vízzel felöntve csomómentesre kevered és a meleg levesbe szűröd. Egyszer kiforralod, közben utóízesíted a levest.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...