a piskótához:
6 tojásfehérje
6 tojássárgája
6 ek. kristálycukor
6 ek. liszt
kevés szódapor
keserű kakaópor
a csokikrémhez:
25 dkg porcukor
25 dkg puha margarin
konyak vagy rum (aroma)
keserű kakaópor
baracklekvár
kókuszreszelék
mazsola
a forgatáshoz (tetszés szerint):
kókuszreszelék
olvasztott csoki
fondant
A tojásfehérjét elkezdjük felverni, közben a kristálycukrot hozzáadjuk és kemény habbá dolgozzuk. Ezután a tojássárgákat egyesével hozzáöntjük, eldolgozzuk. A lisztet, szódaport és kakaót összekeverjük és fakanállal óvatosan a tojásos masszához keverjük. Kikent tepsibe öntve, forró sütőbe tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt, kis darabokra tépkedjük és belerakjuk egy nagy tálba.
Elkészítjük a csokis krémet:
A puha margarint habosra keverjük a porcukorral és ízesítjük a rummal vagy konyakkal, illetve hozzáadunk annyi kakaóport, hogy jó csokis legyen.
A tálban levő piskótára halmozzuk a krémet, kanalazunk rá lekvárt, szórunk bele mazsolát, kókuszreszeléket és összegyúrjuk. Olyan állaga legyen, amiből gombócokat tudunk majd formálni. Megkóstoljuk, hogy kell-e még bele valami.
Ha összeállt a massza, félretesszük a hidegre, hogy összeérjenek az ízek és a mazsola megszívja magát. Tálalás előtt gombócokat gyártunk belőle. Be lehet vonni olvasztott csokoládéval, fondanttal, meg lehet forgatni kókuszreszelékbe vagy kinek-milyen ötlete van. Papírkapszliba rakva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.