A sárgaborsót bő vízben felrakjuk babérlevéllel, vöröshagymával, fokhagymával, füstölt ízesítő kockával/Húsvarázzsal/füstölt húsos csonttal/börkével együtt főni.
Amikor félig megpuhult és van otthon, hozzáadok egy kevés zöldséget - sárgarépa, fehérrépa, egyéb kockázva -, és puhára főzöm. Zöldség nélkül is finom.
Ha puha, botmixerrel az egészet leturmixolom - előtte kiveszem belőle a vöröshagymát, babérlevelet, börkét vagy csontot.
Rántást készítek:
Olajon lisztet pirítok, majd lehúzom a tűzről, belekeverek pirospaprikát, felöntöm hideg vízzel vagy hideg húslevessel. Csomómentesre keverem, a főzelékhez adom. Egyszer kiforralom.
Utóízesítem az ételt.
Pörkölttel vagy más feltéttel vagy enélkül tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.