Kuktában készítjük, hisz így gyorsabb. Finom ízvilág annak, aki szereti.
3-4 köröm eldarabolva
zsír
só, bors
fokhagyma
pirospaprika
Kuktában, zsíron az apróra vágott vöröshagymát és az eldarabolt körmöket kissé megpirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymával ízesítjük, összekeverjük és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi az ételt. Lefedjük a kuktát és nagy lángon felforraljuk ami benne van, majd takarékra vesszük a lángot és addig főzzük, amíg a körmök meg nem puhulnak - közben ellenőrizzük. Kb. 3-4 óra alatt készül el.
Főtt krumplival tálaljuk.
Megjegyzés: fontos, hogy itt zsírt használjunk a főzéshez és ne olajat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.