2013. jan. 6.

Mákos sütemény

2 dl tej
14 dkg mák
1 tojás
14 dkg cukor
1 ek. vaj vagy margarin
citromhéj
1/2 tasak sütőpor
17 dkg liszt
5 dkg mazsola

csokoládé
vaj

A mákot ledaráljuk és a 2 dl tejben megáztatjuk. A tojást habosra keverjük a cukorral, vajjal, sütőporral, majd beletesszük a citromhéjat, a lisztet, a mazsolát és az áztatott mákot. Jól kikeverjük. 

Kibélelt őzgerincformába öntjük, és közepes tűznél megsütjük. A végén csokoládéval be lehet vonni, de nem kötelező.

Megjegyzés: Ez az adag egy őzgerincre vonatkozik. Ha duplát keverünk ki, akkor süthetjük püspökkenyér formába is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...