2 dl tej
14 dkg mák
1 tojás
14 dkg cukor
1 ek. vaj vagy margarin
citromhéj
1/2 tasak sütőpor
17 dkg liszt
5 dkg mazsola
csokoládé
vaj
A mákot ledaráljuk és a 2 dl tejben megáztatjuk. A tojást habosra keverjük a cukorral, vajjal, sütőporral, majd beletesszük a citromhéjat, a lisztet, a mazsolát és az áztatott mákot. Jól kikeverjük.
Kibélelt őzgerincformába öntjük, és közepes tűznél megsütjük. A végén csokoládéval be lehet vonni, de nem kötelező.
Megjegyzés: Ez az adag egy őzgerincre vonatkozik. Ha duplát keverünk ki, akkor süthetjük püspökkenyér formába is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.