6 tojásfehérje
6 tojássárgája
6 ek. kristálycukor
6 ek. liszt
A tojásfehérjéket elkezdjük robotgéppel vagy kézi habverővel felverni, s közben adjuk hozzá folyamatosan a kristálycukrot. Amikor már majdnem teljesen kemény habbá alakult, a tojássárgákat is belekeverjük apránként. Sárgás masszát kapunk.
A lisztet fakanállal óvatosan, laza mozdulatokkal a sárgás masszához adjuk. Egy kibélelt tepsibe simítjuk, elegyengetjük és előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük.
Megjegyzés: Ez a piskóta nagyon sok mindennek lehet az alapja: tortáknak, gombócoknak, egyszerű kevert süteményeknek.
Ahány tojást használunk, úgy alakul a liszt, cukor mennyisége is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.