2 kocka élesztő (10 dkg)
1,5 dl tej
2 kávéskanál cukor
1 kg liszt
2 kocka margarin
1 nagy doboz kefir
4 tk. só
3 tojás
30 dkg reszelt sajt a pogácsába
1 tojás a pogácsa tetejére
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd azt a liszttel, tojással, margarinnal, sóval és kefirrel együtt jól összedolgozzuk. Meleg helyen 1-2 órát hagyjuk kelni, ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, reszelt sajttal megszórjuk, összehajtogatjuk, megint kinyújtjuk, és kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval.
A tetejét tojással kenjük és reszelt sajttal szórjuk meg. Közepes lángon pirosra sütjük.
Megjegyzés: a kelesztés után kétfelé vettem a tésztát, mert elég nagynak bizonyult. Mikor a második adagot dolgoztam fel, véletlenül elfelejtettem ujjnyira nyújtani és hajtogatni, így az el is maradt, - csak simán kiszaggattam - de így is finom lett. Tetszés szerint lehet kicsi, közepes vagy nagy szaggatóval készíteni. Én vegyesen csináltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.