2013. jan. 28.

Mozart torta piskótája

A mindmegette.hu oldalon találtam a Mozart torta III. receptet, melynek a piskótáját készítettük el először. Nagyon ízlett mindenkinek.

20 dkg marcipánmassza lereszelve

25 dkg margarin
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
pár csepp keserű mandula aroma
csipet só
4 tojás
30 dkg liszt
5 ek. tej
1 sütőpor

A margarint habosra keverem a cukorral, majd robotgéppel beledolgozom a lereszelt marcipánt, a vaníliás cukrot, aromát, csipet sót. Ha végeztem, egyenként belekeverem a tojásokat és a tejet a sütőporos liszttel felváltva adagolom hozzá.


Kikent, kilisztezett tortaformába vagy tepsibe simítva, előmelegített sütőbe sütjük tűpróbáig.


Kettévágjuk, lekvárral töltve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...