A mindmegette.hu oldalon találtam a Mozart torta III. receptet, melynek a piskótáját készítettük el először. Nagyon ízlett mindenkinek.
20 dkg marcipánmassza lereszelve
25 dkg margarin
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
pár csepp keserű mandula aroma
csipet só
4 tojás
30 dkg liszt
5 ek. tej
1 sütőpor
A margarint habosra keverem a cukorral, majd robotgéppel beledolgozom a lereszelt marcipánt, a vaníliás cukrot, aromát, csipet sót. Ha végeztem, egyenként belekeverem a tojásokat és a tejet a sütőporos liszttel felváltva adagolom hozzá.
Kikent, kilisztezett tortaformába vagy tepsibe simítva, előmelegített sütőbe sütjük tűpróbáig.
Kettévágjuk, lekvárral töltve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.