2013. júl. 15.

Almadzsem

1 kg letisztított, felkockázott alma
50 dkg kristálycukor
1 tasak 2:1 Dr. Oetker dzsemfix
fahéj
citrom

Az almát felhasználásig citromos vízbe dobjuk. Amikor az összeset előkészítettük, egy lábasba tesszük, ízesítjük fahéjjal, cukorral, és alaposan összekeverjük. Magas lángon forrásig főzzük, majd belekeverjük a dzsemfixet, és ezzel is felforraljuk. A legvégén bele lehet turmixolni, hogy pépesebb legyen - de ez már ízléstől függ, ki-hogy szereti.

Mosott, fertőtlenített befőttesüvegekbe töltjük, és lezárjuk a tetejét kupakkal. Pár percre fejtetőre állítjuk, majd újságpapírba csomagolva száraz dunsztba hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...