1 vöröshagyma
fél kg zöldborsó
liszt, olaj, pirospaprika
tejföl
só, bors, petrezselyem, egyéb fűszer
Hagymát pirítok zsiradékon, majd lehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, elkeverem, s felöntöm vízzel. Visszarakom a lángra a lábast, s beleöntök fél kg zöldborsót. Még annyi vízzel felöntöm amennyi ellepi, sózom, és puhulásig főzöm.
Amikor megpuhult behabarom.
A habarás:
Vizet, tejfölt, és lisztet keverek össze csomómentesen, adok hozzá a forró főzelékléből, majd összedolgozva a lábasba öntöm vissza. Kiforralom, közben még utóízesítem: só, bors, egyéb fűszer (petrezselyem). Ha nem lenne elég sűrű, akkor még liszt (étkezési keményítő) + víz kikeverésével korrigálom.
Tükörtojással, fehér kenyérrel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.