A recept forrása: Barbi konyhája
a piskótához:
6 tojás
fél csomag sütőpor
fél dl olaj
csipet só
9 ek. cukor
8 ek. liszt
1 ek. kakaó
a krémhez:
6 dl tej
4 púpos ek. búzadara
15 dkg cukor
25 dkg margarin
vaníliás cukor
a tetejére kakaó
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgát a fele cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, kakaót, sütőport. A fehérjéket a csipet sóval, és a maradék cukorral keményre felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás masszába. Végül a lisztet is hozzákeverjük.
Előmelegített sütőben, alufóliával kibélelt tepsibe töltjük, és tűpróbáig sütjük. Amikor kihűl, kettévágjuk.
A krém elkészítése:
A tejet a cukor felével felforraljuk, majd hozzáadjuk a búzadarát, és addig keverjük, míg besűrűsödik. Hűlni hagyjuk. A margarint a maradék cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, és amikor kihűlt a dara, akkor a kettőt robotgéppel összedolgozzuk.
A kettévágott piskótát megtöltjük a krém felével, a másik felét pedig a tetejére kenjük. A végén kakaóporral megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.