50 dkg krumpli
1 nagy (25 dkg) piros húsú paprika (tv paprika is jó)
10 dkg újhagyma
25 dkg csiperke (konzerv is jó)
2 szelet karaj
2-3 ek. olaj
majoránna
1,5 dl erőleves (kockából is jó)
1 dl főzőtejszín
kb. 1 ek. liszt
só, bors
A krumplit sós vízben megfőzzük, majd félrerakjuk tálalásig. A paprikát cikkekre, az újhagymát karikára, a gombát csíkokra vágjuk (ha konzerv, akkor csak lecsöpögtetjük).
Az olajat felforrósítjuk, és a hússzeletek mindkét oldalát megsütjük benne, végül sóval, borssal, majoránnával ízesítjük. Kivesszük a serpenyőből, és melegen tartjuk.
A visszamaradt zsírban megpirítjuk a gombát, majd hozzáadjuk a paprikát, és az újhagymát. Rövid ideig együtt sütjük. Felöntjük levessel, és a tejszínt is hozzáadjuk. Besűrítjük egy kis liszttel, majd kevergetve felforraljuk.
Amikor kész, visszatesszük a hússzeleteket a mártásba, és fedő alatt 5 perc alatt összeforrósítjuk az egészet! Főtt krumplival tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.