A recept forrása: Nők lapja konyha c. újság
4 dl tej
10 dkg vaj
5 tojás
10 dkg cukor
7,5 dkg búzadara
vanília aroma
1 csomag réteslap
vaj/olaj a réteslap kenéséhez
sziruphoz:
2 dl víz
1 citrom leve
25 dkg cukor
1 vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a vanília aromát. Lassú tűzön feltesszük főni, és állandóan kavargatva lassan hozzáadagoljuk a búzadarát, krémes állagúvá főzzük, ügyelve arra, hogy le ne kozmáljon. Az elkészült forró krémbe belekeverünk 10 dkg vajat.
20x30-as tepsit kibélelünk a réteslap felével úgy, hogy túllógjon a szélén. Olvasztott vajjal vagy olajjal meglocsoljuk, s beleöntjük az elkészített krémet. Befedjük a maradék réteslappal, s a tetejét meglocsoljuk olvasztott vajjal vagy olajjal.
Késsel bevagdossuk kockákra, és előmelegített sütőbe 190 fokra betoljuk a tésztát, s 15 percig sütjük így, majd 160 fokra mérsékelve a hőmérsékletet fél órán át sül.
Összefőzzük a szirup hozzávalóit, és vékony sugárban a sütőből készen kivett tészta tetejére csurgatjuk az egészet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.