A recept forrása: Gabriella kalandjai a konyhában
a tésztához:
40 dkg liszt
1 tojás
25 dkg margarin
1 kávéskanál szódapor
10 dkg porcukor
2 ek. kakaópor
1 ek. tejföl + annyi, hogy összeálljon a tészta
a krémhez:
fél liter tej
20 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
2 vaníliás pudingpor
1 nagy doboz tejföl
A tésztához valókat összegyúrom, kétfelé veszem, és mindkettőt tepsinagyságúra kinyújtom. Egy tepsit kikenek zsiradékkal, majd belerakom az egyik kinyújtott lapot. Erre jön a krém, majd a másik lappal fedem le.
A krémhez a fél liter tej, kétféle cukor, vaníliás puding hozzáadásával sűrű pudingot főzök, és kihűtöm. Ha kihűlt, belekeverem a tejfölt, s ezt simítom a tepsibe terített alsó lapra (erre pedig a másik lapot simítom).
Előmelegített sütőbe tolom, és megsütöm, kb. 30-45 perc alatt. Nagyon krémes, lágy sütemény!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.