2013. júl. 23.

Almaleves

néhány alma
citromlé/citrom
fahéj, szegfűszeg, gyömbér
csipet só
ízlés szerint cukor

liszt, tejföl

Néhány db almát tisztítok meg, és felvágom kockára, vagy cikkekre. Egy fazékba beledobom őket, citromlét öntök rá. Fahéjat, szegfűszeget, egy pici gyömbért (őrölt), egy csipet sót,cukrot adok hozzá, és felöntöm annyi vízzel amennyiből levest szeretnék készíteni. Főzöm ameddig meg nem puhul az alma, de fontos, hogy ne legyen túl puha.

Víz-liszt-tejföl keverékéből hígabb habarást készítek, és beleöntöm a fazékba, elkeverem, s kiforralom. Ha kell, még utólag ízesítem is. Amikor újból felforrt, már kész is van. 

Hidegen-melegen egyaránt finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...