A recept forrása: Nők lapja konyha c. újság
50 dkg darált hús
1 szikkadt zsemle tejbe áztatva, kinyomkodva
70 dkg paradicsom hámozva, kis kockákra vágva (vagy kockázott paradicsomkonzerv)
fokhagyma, só, bors, bazsalikom
fél tk. kömény
liszt a panírozáshoz
olaj a sütéshez
A darált húst összekeverjük a kinyomkodott zsemlével, és a fűszerekkel: só, bors, kömény, fokhagyma. Gombócokat formázunk belőlük, lisztbe forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Félrerakjuk.
A gombócok visszamaradt olajába öntjük az előkészített paradicsomot, kis ideig sütjük, fűszerezzük, majd takarékra rakva alatta a lángot pépesre készítjük el - közben ízesítjük (ha savanyú lenne, akkor egy kevés cukrot teszünk bele.)
A legvégén a már megsült gombócokat is hozzáadjuk, és összemelegítjük a kettőt. Körettel tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.