fél kg sárgaborsó
babérlevél, só, fokhagyma
vöröshagyma
füstölt kolbász
liszt, olaj, pirospaprika
A sárgaborsót előző este beáztatom, majd másnap kétszeres mennyiségű vízben babérlevéllel, sóval, fokhagymával, vöröshagymával felteszem főni. Félidőben hozzáadom a karikára vágott kolbászt. Addig főzöm, míg szét nem megy a borsó. ha szétfőtt, akkor berántom, majd kiforralom a levest, közben utólag ízesíthetem sóval, borssal.
A rántást úgy készítem, hogy olajat hevítek, megszórom liszttel, pirítom egy kicsit, majd a tűzről lehúzva megszórom pirospaprikával, elkeverem, s felöntöm hideg vízzel. Ezt szűröm a levesbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.