2013. júl. 2.

Jugoszláv krémes

A recept forrása: Nosalty

a tészta:
5 tojás
20 dkg kristálycukor
20 dkg liszt
10 dkg darált dió
1 ek. őrölt kávé
csipet só
5 ek. étolaj
1 tk. sütőpor

a krém:
1 tasak vaníliás pudingpor
3 dl tej
1 ek. liszt
15 dkg margarin
15 dkg kristálycukor
1 tasak vaníliás cukor

csokimáz (olaj + étcsoki)

A tészta elkészítése:
A tojásfehérjéket a csipet sóval, kristálycukorral keményre felverjük, majd hozzáadjuk apránként a tojássárgákat, sütőport, étolajat, és homogén masszává dolgozzuk. Fakanállal óvatosan a következő hozzávalókat is belekeverjük: darált dió, őrölt kávé, liszt.

Előmelegített sütőben, alufóliával kibélelt közepes tepsiben tűpróbáig sütjük, és hagyjuk kihűlni.

A krém elkészítése:
Pudingot főzünk a 3 dl tej, 1 ek. liszt, vaníliás cukor, és a vaníliás puding segítségével. Sűrűre főzzük, majd még forrón a tűzről levéve belekeverjük a 15 dkg kristálycukrot. Kihűtjük.

Amikor kihűlt, robotgéppel 15 dkg puha margarint teszünk bele, és kikeverjük habosra.

Az elkészített piskótára kenjük a krémet, majd csokimázzal bevonva hűtőbe rakjuk dermedni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...