a tésztához:
7 tojássárga
1 tasak sütőpor
20 dkg liszt
2 ek. kakaó
20 dkg cukor
13 kanál víz
a krémhez:
7 tojásfehérje
3 ek. cukor
2 csomag vaníliás puding
fél liter tej
a tetejére:
1 csomag csokireszelék
4 dl habtejszín
A tészta hozzávalóit kikeverjük és egy kivajazott tepsiben megsütjük.
A pudingot megfőzzük a fél liter tejben, majd ha kihűlt, akkor hozzákeverjük a cukorral keményre felvert tojásfehérjét. A masszát rásimítjuk a megsült tésztára és öt percre visszatesszük a sütőbe.
A habtejszínt kemény habbá verjük és rátesszük a kihűlt krémre. Csokireszelékkel megszórjuk a tetejét.
A süteményt a Küldd el a recepted! 2011. májusában megjelent számának azonos nevű receptje alapján készítettem el.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.