2013. febr. 19.

Babgulyás

fél kg kockázott sertéshús
fél kg fagyasztott fejtett bab
2 sárgarépa
1 petrezselyem
egy kis darab zeller
1-2 fej vöröshagyma
olaj
pirospaprika
só, bors
babérlevél
köménymag

Hagymát pirítunk olajon, majd a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, belerakjuk a húst, a kockázott-karikázott zöldségeket (a bab kivételével), sót, borsot, fűszereket és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

Amikor már majdnem megpuhultak a hozzávalók: beletesszük a fél kg fejtett babot és annyi vízzel egészítjük ki, amennyi levest szeretnénk készíteni. Fűszerezzük újra, és ha akarunk, tehetünk bele levesbetétként csipetkét - ezt a babbal együtt rakjuk bele. Készre főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...