A bejegyzés csak a rántásos rétes tésztáját tartalmazza, rétestölteléket nem.
15 dkg liszt
25 dkg margarin
A tésztához valókat összegyúrjuk:
30 dkg liszt
2 dl tejföl
1 tojás
csipet só
Ha megvan, vékonyra kinyújtjuk, és megkenjük a kihűtött rántással. Feltekerjük, mint a bejglit, és 5 részre vágjuk. Fél órát pihentetjük, miközben a töltelék is elkészülhet.
Ebből a mennyiségből 5 rúd rétes lesz. (A töltéshez egyenként kisodorjuk a tésztadarabokat, és a szokásos módon töltjük.)
A rétesek tetejét olajjal lekenjük mielőtt betoljuk az előmelegített sütőbe. Kb. fél óra alatt készül el - szép piros legyen a teteje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.