A recept Alíz konyhájából való! Ezt a süteményt nagyon sokszor elkészítettük már, mert szereti a család!
a tésztához:
12,5 dkg margarin
12,5 dkg kristálycukor + 20 dkg kristálycukor
12,5 dkg liszt
4 tojás
4. ek tej
1 sütőpor
a vaníliás krémhez:
4 dl tej
1 vaníliás pudingpor
12,5 dkg margarin
5 ek. porcukor
Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk. A 12,5 dkg kristálycukrot a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a 4 tojássárgát, és a sütőporos lisztet - simára dolgozzuk. Egy alufóliával kibélelt tepsibe simítjuk ezt a sárga masszát.
20 dkg cukorral a 4 tojásfehérjét felverjük, és a sárga masszára simítjuk. Előmelegített sütőben kb. 170 fokon, tehát alacsony hőmérsékleten szép lassan sütjük.
Ha kivettük a sütőből, és kihűtöttük, függőlegesen kettévágjuk.
Krém:
4 dl tejből és a vaníliás pudingporból pudingot főzünk. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és amikor a puding kihűlt, összedolgozzuk a kettőt. Ezzel töltöm a tésztát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.