Ezt a pörköltet kuktában szoktuk készíteni, úgyhogy elő a kuktákkal, mert gyorsabb, és finomabb lesz az étel!
letisztított, kockázott birkahús
1-2 fej vöröshagyma
olaj
pirospaprika
kevés víz
zöldpaprika
só, bors
fűszerek
(vörösbor)
Apróra vágom a vöröshagymát, olajban kissé megpirítom (nem kell teljesen, mert hosszabb időt tölt a kuktában, így mindenképpen összeesik), majd a tűzről lehúzva megszórom pirospaprikával, és hozzáadom a húst. Kevés vízzel felöntöm, zöldpaprikával, sóval, borssal, zöldfűszerekkel ízesítem, és nagy lángon felforralom a lefedett kuktában. Amikor felforrt, takaréklángra veszem, és addig főzöm, míg puha nem lesz a hús.
Miközben fő, ránézek és megkóstolom, hogy elég ízletes-e - ha úgy gondoljuk, önthetünk hozzá egy kevés vörösbort!
Tetszés szerinti körettel tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.