2013. febr. 24.
Krumplis tészta
egy kg krumpli
1-2 fej vöröshagyma
olaj, pirospaprika
száraztészta
paradicsom, zöldpaprika
zöldfűszerek
só, bors
Vöröshagymát aprítok, olajon megpirítom, lehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, és belerakom a kockára vágott krumplit. Sózom, borsozom, fűszerezem, a paradicsomot is belevagdosom. Szinte pépesre főzöm - de azért maradjanak benne krumplidarabok is. Aki szereti az erőset, az zöldpaprikával ízesítheti.
Közben egy fazékban olajos-sós vizet forralok és roppanósra főzöm benne a száraztésztát. Amikor a krumpli megfőtt, és a tészta is kész, összeöntöm a kettőt, jól egybekeverem és átmelegítve tálalom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.