2013. febr. 24.

Krumplis tészta


egy kg krumpli
1-2 fej vöröshagyma
olaj, pirospaprika
száraztészta
paradicsom, zöldpaprika
zöldfűszerek
só, bors

Vöröshagymát aprítok, olajon megpirítom, lehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, és belerakom a kockára vágott krumplit. Sózom, borsozom, fűszerezem, a paradicsomot is belevagdosom. Szinte pépesre főzöm - de azért maradjanak benne krumplidarabok is. Aki szereti az erőset, az zöldpaprikával ízesítheti.

Közben egy fazékban olajos-sós vizet forralok és roppanósra főzöm benne a száraztésztát. Amikor a krumpli megfőtt, és a tészta is kész, összeöntöm a kettőt, jól egybekeverem és átmelegítve tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...