2013. febr. 1.

Krumplileve leves


Meghámozom a krumplit és hideg, sós vízben felteszem főni. Amikor megfőtt, leszűröm: a krumplit felhasználom valamilyen ételhez köretként vagy reggelire-vacsorára, a levéből pedig készítem ezt a levest. Egyszerű, gyors, és kettőt lehet ütni vele egycsapásra.


a megfőtt krumpli leve

vöröshagyma apróra vágva
olaj, pirospaprika
liszt, só, bors

Hagymás rántást készítek: olajon apróra vágott hagymát pirítok, majd megszórom liszttel, ezt is pirítom egy kicsit, lehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával és felöntöm hideg vízzel, csomómentesre keverem.


Az elkészült hagymás rántást hozzáadom a megfőtt krumpli leszűrt levéhez, felforralom és ízesítem, ahogy szeretném.


Megjegyzés: Főzhetek a levesbe tésztát is, úgy még kiadósabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...