2013. febr. 1.
Krumplileve leves
Meghámozom a krumplit és hideg, sós vízben felteszem főni. Amikor megfőtt, leszűröm: a krumplit felhasználom valamilyen ételhez köretként vagy reggelire-vacsorára, a levéből pedig készítem ezt a levest. Egyszerű, gyors, és kettőt lehet ütni vele egycsapásra.
a megfőtt krumpli leve
vöröshagyma apróra vágva
olaj, pirospaprika
liszt, só, bors
Hagymás rántást készítek: olajon apróra vágott hagymát pirítok, majd megszórom liszttel, ezt is pirítom egy kicsit, lehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával és felöntöm hideg vízzel, csomómentesre keverem.
Az elkészült hagymás rántást hozzáadom a megfőtt krumpli leszűrt levéhez, felforralom és ízesítem, ahogy szeretném.
Megjegyzés: Főzhetek a levesbe tésztát is, úgy még kiadósabb.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.