2013. febr. 10.

Hatlapos

a tészta:
60 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg cukor
1 tojás
2 sütőpor
tej (annyi, hogy gyúrható legyen a tészta)

A fenti hozzávalókat összegyúrjuk és 6 részre osztjuk. A részeket kinyújtjuk és egyenként lezsírozott tepsi hátulján előmelegített sütőbe megsütjük őket. Félrerakjuk.


a krém:

egy liter tej
2 dkg kakaó
2 tojássárga
8 dkg liszt
40 dkg cukor

Összefőzzük és a végén 10 dkg vajat keverünk hozzá. 


A tésztát a meleg krémmel megtöltjük, majd a sütemény tetejét lenyomatjuk. Másnap szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...